Inleiding Inleiding
Wij houden in Naarden veel van muziek. Muziek die buitelt, vlamt en inspireert. Nieuwe muziek, klassieke muziek en natuurlijk ook kerkmuziek.

Onze kerk heeft jarenlang een jongerenkoor gekend, de Gideonsbende.
Een groeiend aantal leden van onze gemeente zingt in de Cantorij, het kerkkoor. Sopranen, alten, tenoren en bassen oefenen iedere week en gemiddeld 1x per maand wordt er uitgevoerd. De Cantorij wordt geleid door Ike Wolters.

Naast de menselijke stem hebben wij in onze kerk de beschikking over maar liefst drie orgels. Hoofdorganist is Wybe Kooijmans. De orgels worden ook veel gebruikt in allerlei uitvoeringen onder verantwoordelijkheid van de Stichting Grote Kerk Naarden.

Hieronder vind je vier korte video'tjes die op verschillende wijze een indruk geven van het plezier waarmee onze Cantorij zingt: wisselende muziek van klassieke en modernere componisten, à capella en natuurlijk ook met piano- of orgelbegeleiding door onze Wybe Kooijmans.

Zingen bevrijdt je. Sommigen zeggen wel eens: "Ik heb veel meer lef gekregen om mijn stem te laten horen!" en "Geen idee gehad, dat het met elkaar zingen mij zoveel plezier zou doen!".
Luisteren dus even:

Cantate Domino
tekst: uit Psalm 96
muziek: Vincent d'Indy (1851-1931)

Licht voor ons uit
tekst: Sytze de Vries (*1945)
muziek: Dirk Zwart (*1962)

Tafel der Armen
tekst: Huub Oosterhuis (*1933)
muziek: Antoine Oomen (*1945)

Spirit of the Living God​
tekst/muziek: Daniel Iverson (1890-1977)
koorarrangement van Daniel Rouwkema (*1974)

Vragen anderen je wel eens: "Waarom ga jij niet zingen?", kom dan eens een keer langs of stuur eerst een mailtje aan ons kerkelijk bureau. Ike Wolters of een ander koorlid zal dan contact met je opnemen. En wie weet, treffen we elkaar op een volgende repetitie!

Gelegenheidskoor.
Soms vormen wij een gelegenheidskoor. Voor een speciale dag, een kerkfeest. De Cantorij staat dan open voor anderen, die het leuk vinden één keertje aan een uitvoering mee te doen. Wij repeteren dan in de voorafgaande weken een paar keer en daarna volgt direct de uitvoering! Leuk als je ergens diep van binnen zin hebt, echt een keer deel uit te maken van een koor.
Ook in die gevallen volstaat een mailtje aan ons kerkelijk bureau.