Inzet Voedselbank

Inzet Voedselbank
Hoe werkt het eigenlijk, de Voedselbank?
Iedere cliënt wordt eerst door een intaker bezocht die je hele wel en wee doorneemt. Dat is al geen pretje als je jouw hele 'lek en gebrek' op tafel moet leggen.
Door diverse omstandigheden zoals werkloosheid, faillissement of echtscheiding zijn vaak kleine, dan wel zeer grote schulden ontstaan.
Na goedkeuring gaan de cliënten pas die, o zo gevoelsmatig hoge, drempel naar de voedselbank nemen.
 
Daarom is het misschien goed om eens te vertellen wat een ‘voedselbankier’ na aftrek van de vaste lasten per maand als vrij besteedbaar bedrag mag  overhouden om eten,  drinken, kleding, schoenen, schoolspullen  etc. van te kopen. Pas als iemand aantoonbaar onder dit bedrag komt is het mogelijk een beroep te doen op de Voedselbank.
 
Vanaf 1 januari 2017 geldt:
Basis: per huishouden per maand: € 120,-
Elke persoon binnen datzelfde huishouden per maand: € 80,-
Een pakket dient alleen ter ondersteuning, wordt eens in de 14 dagen uitgereikt en bevat circa 18  producten.
De samenstelling  kan verschillen. 
Hoe dan ook, na iedere uitgifte gaat iedereen weer met een gevulde tas, opluchting en een blij hart huiswaarts!
 
terug
 

Laatste nieuws

 

Op Reis Op Reis

                                                                                                       

De zomer is gestart. Voor velen tijd om erop uit te trekken. Naar buiten, de natuur in. Soms naar buiten in de zin van over de landsgrens, op ontdekking.
Wie zich verdiept in de Bijbel, merkt al snel hoe vaak er sprake is van op reis gaan. Abraham laat zijn vertrouwde leven achter zich en vertrouwt daarbij op Gods stem. Mozes leidt een volk dat zoekt naar vrijheid. Ruth kiest voor trouw en trekt mee naar een onbekend land. Jezus is voortdurend onderweg—naar mensen, naar plekken waar geloof handen en voeten krijgt.
Reizen is loslaten, vertrouwen, veranderen.
In deze zomertijd geven we (gast)predikanten het thema ‘op reis’ mee. Niet als opgelegd spoor, maar als uitnodiging tot verkennen. Iedere eredienst wordt zo een rustpunt onderweg. Om stil te staan, te delen, en misschien weer verder te kunnen.

lees meer »
 
Beraad Beraad

                                                                                               
Ds. Evert-Jan van Katwijk heeft als nieuwe predikant het kerkelijk jaar rond gemaakt.
Voor de kerkenraad een geëigend moment om ons in een gemeenteberaad samen te beraden op het beleid voor de komende jaren.  
Het beraad vond plaats op 3 juli 2025 in de Witte Kerk. Vanuit een positief vertrekpunt keken wij vooruit. Het was een zeer geslaagde avond.  

Wat willen wij – om eigentijds kerk te zijn – (blijven) koesteren?Welke aandachtsgebieden verdienen voorrang? Hoe kunnen wij de energie van onze fulltime-predikant en die van onze vrijwilligers zo goed mogelijk benutten?
 

lees meer »
 
Witte Toren Witte Toren

                                                                                              foto: Teun Bijkerk

Als kerkelijke gemeente zijn wij vertegenwoordigd in de klankbordgroep van de Witte Toren. Daar bespreken wij periodiek het reilen en zeilen op de noodlocatie. Er is op en rond de locatie een ontspannen sfeer. 
Op 26 februari jl. opende de Witte Toren haar deuren voor achttien gezinnen (rond 110 nareizigers), afkomstig uit onder andere Syrië, Irak, Jemen en Eritrea. Het team van COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) meldt dat inmiddels de opvang meer structuur heeft gekregen. Op onze vraag ‘waaraan is behoefte?’, kan beter antwoord worden gegeven. Dit is een oproep voor vrijwilligers en materialen. 
 

lees meer »