vrijdag 18 april 2025 om 19.30 uur

Goede Vrijdag viering in de Witte Kerk
Voorganger(s): Ds. Evert-Jan van Katwijk

Liturgie

Ook in deze viering lezen we verder uit het Lucasevangelie waar we gisteren gebleven waren.
We houden stil bij de dood aan het kruis. We leggen als teken van gedenken een witte steen bij de afbeelding van het kruis;
zoals het Joodse gebruik een steentje te leggen bij een graf. Als teken dat de grond waarop wij staan, veranderd is door deze mens.
Er is een steen verlegd op deze dag, zoals een steen in een rivier het water anders doet stromen (Bram Vermeulen).

 

terug

Laatste nieuws

 

Op weg naar Pasen Op weg naar Pasen

                                                                                

'Het wemelt hier van neuriënde mensen ....', zo start het muurgedicht 'Na de Mattheuspassie' van Willem Jan Otten naast de Grote Kerk of Sint Vituskerk in Naarden Vesting.  Het gedicht krijgt extra betekenis voor wie als voorbereiding op Pasen de passiemuziek beluistert. Door de uitvoeringen van de Mattheus Passion door de  Nederlandse Bachvereniging kiest onze kerkelijke gemeente vanaf Palmzondag tot en met Goede Vrijdag de Witte Kerk aan de Koningin Wilhelminalaan in Naarden als thuisbasis. De Paaswake op de Stille Zaterdag en de viering op Paaszondag zijn weer in de Grote Kerk. Van harte welkom!


 

lees meer »
 
Gezegende Paasdagen Gezegende Paasdagen

                                                                                      

Inmiddels is het een traditie. In de veertigdagentijd, onderweg naar Pasen, richten we ons op het symbool van een Paaskruis. Tijd van soberheid en inkeer. Het kruis is gemaakt van de stam van de kerstboom. Daardoor brengt het een zichtbare verbinding tot stand tussen Kerstmis en Pasen. Het kruis staat al in de kerk vanaf de start van de veertigdagentijd.
Aanvankelijk kaal.  In de Stille Week symboliseren we dat het leven sterker is dan de dood. Het schijnbaar dode hout van het Paaskruis komt tot bloei.

lees meer »
 
Lokale duurzaamheid Lokale duurzaamheid

                                                                                  

In de opmaat naar het zijn van een 'groene kerk' delen wij graag duurzame lokale initiatieven. Inwoners, ondernemers, scholen, de gemeente en maatschappelijke organisaties werken onder de noemer 'Samen Sneller Duurzaam' dichtbij huis aan het omzetten van ideeen in daden die impact hebben. 
Lokale kaart | Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren